Benefietconcert Pleinpop.nl voor AED-netwerk in Alphen a/d Maas

 In (kranten)berichten en nieuwtjes

ALPHEN GLD – Op donderdag 13 april organiseren Rotaryclub Maas en Waal en Pleinpop.nl, een swingend benefietconcert met het Orkest Koninklijke Luchtmacht. De gehele opbrengst van de avond gaat naar het AED-netwerk in Alphen a/d Maas (gld).

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht bestaat uit 48 topmusici onder leiding van gastdirigent Lode Mertens, aangevuld met drie zangeressen. Het orkest heeft een breed repertoire dat varieert van jazz tot soul, van pop tot klassieke muziek. Bovendien: de bezoekers bepalen zélf wat die avond gespeeld wordt met behulp van een playlist uit ‘The Jukebox’. Iedere bezoeker kan een tophit uit de jeugd of een mooie filmtrack laten spelen. Kies voor een favoriete meezinger of een romantische lovesong en geniet van vele muzikale hoogtepunten.

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 10,- en zijn te koop via www.pleinpop.nl/tickets of bij de voorverkoopadressen. Dit zijn De Tingieterij en Dorpshuis De Hucht in Alphen en GBI Dick Smits in Dreumel. De gehele opbrengst gaat naar de aanschaf van AED’s en het onderhoud en trainingen voor het levensreddende AED-netwerk in Alphen. Er zijn zitplaatsen tijdens deze avond. De feesttent opent om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur.

AED-netwerk

Een AED is een automatische externe defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Het AED-netwerk in Alphen wordt gecoördineerd door twee vrijwilligers. Daarnaast is er een groep inwoners aangesloten bij het netwerk, zij kunnen de AED’s bedienen bij een oproep. Er zijn nu tien AED’s in Alphen waarvan acht die 24/7 beschikbaar zijn en twee tijdens de openingstijden van Voetbalclub SV AVIOS en bij Camping de Schans. Op zich een mooi aantal, maar de AED’s zijn 15 jaar of ouder en aan vervanging toe. Dan werken ze nog wel, maar er zijn geen updates meer te krijgen. Een nieuwe AED kost ongeveer 1500 euro.

Over Rotaryclub Maas en Waal

Rotary is een internationale organisatie. De leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Rotaryclub Maas en Waal is een relatief jonge club en vooral bekend van de Maas en Waalse roeiwedstrijd Botary en verschillende liefdadigheidsprojecten, zoals een kerstdozenactie en sponsoring van lokale goede doelen.

 Over Pleinpop.nl

Pleinpop.nl in Alphen aan de Maas (gld) is in twee decennia uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dankzij alle vrijwilligers, bezoekers, trouwe sponsoren en leveranciers. Pleinpop.nl is een groot, overdekt muziekfestival voor jong en oud met nog altijd de dorpse gezelligheid. Waar bekende, grote en veelbelovende artiesten op het podium staan en waar duizenden mensen uit de regio samen feesten. Dit jaar vier in plaats van drie dagen: 13 tot en met 16 april.

Recent Posts