Cursus Reanimatie : geld van Gemeente West Maas en Waal

 In (kranten)berichten en nieuwtjes

De Stichting AED Rivierenland kan meer mensen opleiden om met de levensreddende apparaten te werken. Dat komt doordat de gemeente West Maas en Waal 5000 euro extra subsidie geeft aan deze instelling.

Daartoe heeft de gemeenteraad besloten op voorstel van de VVD en Federatie Dorpslijsten. De extra subsidie is bedoeld om de opgelopen achterstanden in reanimatielessen in te halen. Met deze subsidie gaat de Stichting AED Rivierenland eigen lesmateriaal aanschaffen, instructeurs inhuren, lesruimtes reserveren en vooral veel cursussen organiseren.

Wethouder Rob Reuvers zegt blij te zijn met het raadsinitiatief. Er kunnen daardoor meer mensenlevens worden gered.

Achterstand door corona

De coronamaatregelen hebben geresulteerd in een achterstand in het geven van reanimatiecursussen aan nieuwe cursisten. Ook er is een achterstand in het geven van herhalingslessen aan mensen die al een cursus hebben gevolgd. Inmiddels is het lesgeven weer mogelijk. Deze maand geeft de stichting weer reanimatielessen in Alphen.

Dekkend netwerk

Stichting AED Rivierenland ontvangt elk jaar subsidie van de gemeente West Maas en Waal om in de gemeente een dekkend netwerk van AED’s te behouden en de AED-kasten te beheren. De AED’s zijn 24 uur per etmaal beschikbaar. Daarnaast helpt de stichting inwoners en verenigingen met de aanschaf van de AED en het plaatsen van een AED-kast.

Wil je een reanimatiecursus volgen ? Stuur dan een mailbericht naar de Stichting AED Rivierenland (contact pagina) en meld je alvast aan.

Recent Posts